Mälarum satsar på hjärtat av Sörmland

Den första januari 2020 flyttar de första hyresgästerna in i sina lägenheter i Floradal.
– Nyproducerat har verkligen sina fördelar! Sedan är det nära till allt härifrån. Citykärnan och härliga naturområden. Badplats på sommaren, skidbacke på vintern, förklarar Carina Sporrong, vd Mälarum Fastigheter som är fastighetsägare och hyresvärd.

Mälarum Fastigheter är nya i Malmköping, men inte nya på kartan. Företaget har en historik sedan 50-talet.
– Vi tänker långsiktigt och bygger vidare på det kulturella ansvaret. En insats för nästa generation. Vi ser till att våra efterlevande får uppleva allt vackert som finns.

Bara positiv respons
Bostäderna är miljövänliga och kostnadseffektiva med sin byggteknik och monterade moduler. Något som Mälarum tror på för framtiden.
– Det blir även en kortare byggtid med, vilket är positivt för grannarna med. Man stökar inte så mycket.

Mälarum satsar på bostadsfastigheter och Floradal blir starten i Malmköping.
– Kanske blir det mer framöver? Mälardalen är vår nål på kartan och vi vill växa.
De har enbart fått positiv respons från Malmköpingsbor. Några har hört av sig till Mälarum och flera stannar vid tomten och pratar.
– Även Hembygdsföreningen, som är grannar till tomten, har vi haft en del kontakt med och de är engagerade i projektet. Jättekul!

Det blir två hus med totalt 37 bostäder. Redo för hyresgäster att flytta in och bo i. Lägenheterna är så öppna som möjligt, med ljusa väggar och ljus ekparkett. Nästan alla har antingen terrass eller balkong med härlig kvällssol.

Hjärtat av Sörmland
Carina förklarar att Malmköping, som funnits sedan 1700-talet, passar in i Mälarums fastighetsportfölj och går i linje med att värna om det kulturella. En liten ort med egen stadskärna som ligger i mitten, i hjärtat, av Sörmland. En bra pendlarort med närhet till många stora orter.
– Här har ingen gjort något liknande tidigare, så det känns extra roligt. Vi provar!

Floradal ligger nära både citykärnan och naturområden. Det är också gångavstånd till mataffärer, skola, camping, arenan Malmahed med mera.
– Det tar tio minuter sedan är man vid vattnet. Det är nära till allt. Badplats på sommaren, skidbacke på vintern.

Om man väljer att bo i en hyresrätt väljer man också frihet. Hjälpen finns bara ett samtal bort.
– Det är någon annan som klipper buskar och skottar snö, ler Carina.
En annan fördel är också att Mälarum har hyresrabatter de tre första åren.

Öppet hus efter sommaren
För nyfikna är det öppet hus efter sommaren.
– Kom förbi! Vi bjuder på kaffe och tanken är att visa våra fina lägenheter. Då kan man ”testa på” att flytta in med. Det går även att boka privata visningar. Redan nu har flera hyresgäster skrivit på och flyttar in efter årsskiftet.
– Vi ser nu fram emot att de får börja flytta in i sina nya hem!

Fler inlägg från bloggen

Privata visningar

Läget är som det är just nu, därför skjuter vi fram våra öppna visningar. Men du är varmt välkommen att höra av dig för privat …

Kika in i en trea

Nu fyller vi inte bara Floradal i Malmköping med nya hem utan också med personer som bor i hyresrätterna. Riktigt härligt. Är du nyfiken på …