fbpx

Först på plats i floradal

Vid årsskiftet går flyttlasset till Floradal för Lovisa och Daniel som var de första hyresgästerna som fick en lägenhet i nyproduktionen. De ser flera fördelar med att allt är nytt och har även en vän som flyttar in bredvid.
– Det kliar i fingrarna och nu vill vi bara flytta in, säger Lovisa och tittar på Daniel med ett leende.

Bygget var bara i startgroparna när paret gjorde en intresseanmälan för en lägenhet med tre rum och kök.
– Vi såg skyltarna vid byggplatsen i Floradal, läste lite mer på hemsidan och gjorde sedan en intresseanmälan direkt. Vi gjorde det bara på en. Lovisa var bestämd, det var den vi skulle ha. Tur att vi fick den! Vi blev väldigt glada, berättar Daniel.

Ett extra rum och fler kvadrat
Sedan i somras har de längtat och planerat för det nya boendet.
– Det blir spännande att se allt när det är färdigt. Vi har sett bilder på insidan och utsidan men funderar lite på vad som får plats och inte, förklarar Lovisa.
En del grejer får följa med, men en del blir nytt.
– Men vi har ett hum om hur vi ska möblera, fyller Daniel i.

De ser fram emot att flytta och nu närmar det sig flyttdatumet. För dem blir det skönt att flytta ner några våningar. Nu blir det andra våningen och en större lägenhet än de har i dag.
– Nu när det blev en trea så känns det bra, som att vi kan bo här länge utan att det blir för litet. Nu får vi ett extra rum. Väldigt skönt. Det är också svårt att få tag i större lägenheter i området med samma standard. Det är heller ingen som byggt nytt här på väldigt länge.

Vill fortsätta vara Malmköpingsbor
Paret flyttar från en mindre tvåa i Malmköping. Båda är uppväxta här och Lovisa jobbar på SwitsBake; ett av många företag som finns på orten. Daniel menar att det också är en bra pendlingsort, med flera större närliggande orter, och han pendlar själv till sitt jobb i Strängnäs. Parkeringsmöjligheterna var en av de första sakerna de kollade upp vid nya boendet.
– Parkering var viktigt, och att katterna kunde följa med, annars hade det inte gått, säger Lovisa.
Sedan blir det skönt att ha balkong, men framför allt att allt är helt nytt.
– Ingen har bott här innan. Det var en av sakerna som gjorde att vi bestämde oss för att vi ville flytta dit, säger Daniel.
I Malmköping finns även familjen och flera vänner.
– En polare flyttar in på samma våning, det känns kul. Många pratar om Floradal och verkar intresserade.

Bra bemötta av nya hyresvärden 
Paret letade upp information om hyresvärden Mälarum Fastigheter innan de bestämde sig.
– Det är kul att prova något nytt. Ny hyresvärd, nytt område och ny lägenhet. Det kliar i fingrarna, vi vill bara gå in och titta nu. Vi har fått ett fint bemötande från Mälarum som varit både trevliga och hjälpsamma när vi hört av oss. Då blir de bara glada och uppmanar till att ”fråga på”. Det känns bra att de är engagerade, summerar Lovisa och Daniel.