Floradal får form!

Mälarum Fastigheter bygger vid Floradal i Malmköping. Platschefen berättar att det inte blir en ”standardiserad hyreslimpa”:  
– Floradal blir speciellt med bland annat nivåskillnader och former. Vi har skapat utformningen, både konstruktion och utseende, ned på detaljnivå. Vi är väldigt stolta över produktionen som får form nu!

Sedan starten har det funnits mycket att göra.
– Det är nästan tio gånger så mycket jobb, om inte mer, som vi gör innan vi kommer igång och bygger. Markarbetet började innan sommaren 2019 och nu händer det mycket varje vecka. Tidigare var det en handelsträdgård här, men när vi började var det bara en äng och åker som växte på bra.
I Floradal monterar de moduler som redan kommit upp.
– Det är två hus. Det andra huset började vi med ungefär en månad efter det första. Varje dag är vi flera medarbetare på plats, lite beroende på vad som står på agendan.

Produktionen har ett miljövänligt tänk, husen går snabbt att resa. Det är sedan de små sakerna som tar tid.
– Det innebär kortare produktionstid vilket är bra för både miljön och de boende runt omkring. Vi börjar då med trapphuset som blir ett nav, ett hjärta, att arbeta runt. Husen bygger vi i trä, en cellulosabaserad fasad, och det finns inga plastdelar. Vi har heller inga gjutna plattor vilket betyder mindre betong och mindre miljöpåverkan.

Soffor, kaffe och mazariner
Kring bygget har responsen från boende varit positiv.
– Det har varit runt tio pers om dagen här för att kolla. I början dukade några upp soffor, kaffe och mazariner längs vägkanten på kullen. Det är härligt.
Hembygdsföreningen är grannar och ligger precis intill bygget.
– Vi har lärt känna dem vid namn nu! Det är roligt att det finns ett engagemang. Floradal är det första som byggs på flera årtionden här.

Ljusa lägenheter och ett solrikt läge
I dag värmer solen bort frosten som glittrar på Floradalsområdet. Taken är hala, annars hade platschefen gärna visat den fina utsikten. Balkongerna och terrasserna har riktigt fina lägen med bra utsikt. Han går bort mot ett hörn på huset, kisar mot solen och ropar:
– Här blir det en härlig hörna med sol!

Sedan går vi vidare för att se en av treorna som börjar ta form ordentligt.
– Några är oroliga att det blir mörkt på baksidan vid muren. Det blir det verkligen inte. När belysning och annat kommer upp så blir det är varmt och fint ljus. Solen når in mycket också. Nu ser vi fram emot att det börjar flytta in folk!

Fler inlägg från bloggen

Privata visningar

Läget är som det är just nu, därför skjuter vi fram våra öppna visningar. Men du är varmt välkommen att höra av dig för privat …

Kika in i en trea

Nu fyller vi inte bara Floradal i Malmköping med nya hem utan också med personer som bor i hyresrätterna. Riktigt härligt. Är du nyfiken på …